Az általunk forgalmazott KronoSwiss laminált padlók az alábbi 3 +1 vízállósági fokozatban állnak rendelkezésre

A kizárólag felületi vízállósággal rendelkező termékek elnevezésükből adódóan csak a felületükön nem engedik át a vizet, de ha a víz bejut ez alá a réteg alá (például a vágások, illesztések mellett, vagy ha vízálló felület megkarcolódik, megsérül) akkor az alsó rétegek felszívják azt, megdagadnak, eldeformálódnak. A kizárólag felületi vízállósággal rendelkező termékeket olyan helyiségek burkolására javasoljuk, ahol nagyon kis valószínűséggel találkoznak vízzel, maximum egy nem bő vízzel történő felmosással. Laminált padló vásárlásakor minden esetben érdemes rákérdezni, hogy az adott termék csak a felületén vagy teljes keresztmetszetében vízálló, mert sok gyártó esetében ez nincs egyértelműen jelezve.

Az anyagában vízálló termékek egy sokkal magasabb szintű vízzel szembeni ellenállást képviselnek. Ezek a termékek teljes keresztmetszetükben vízállóak, így a vágási felületeken és esetleg felületi sérülés esetén is megőrzik vízálló képességüket. A termékek felhasználását olyan helyiségekbe javasoljuk ahol nagyobb esélye van annak, hogy a felület vízzel vagy párával találkozik, pl előszoba, konyha, mosókonyha. Ugyanakkor az anyagában vízálló termékek használata javasolt normál felhasználású helyiségekbe is, mivel az anyagukból adódóan sokkal stabilabbak, a panelek kapcsolódási ereje sokkal nagyobb, így használatukkal kizárható a padlóelemek elmozdulása, recsegése.

Az AQUASTOP TECHNOLOGY GRAND SELECTION padlók vízállóak maradnak az egész életen át tartó használatra, ami azt jelenti, hogy fokozott nedvességtartalmú területeken is használhatók.